Projekt 2009

Cabaret C - en komedi om något som bara kan tas på allvar

spelinfo

Spelas på Scen Gavelius på Södermalm, Tengdahlgatan 32. Buss 2 mot Sofia till slutstation Barnängen. Klicka här för karta. Premiär lördag 2 maj kl 19, spelas sedan varje lördag och onsdag under maj tom lördag 30 maj.

pjäsen

Cancersjuka Delma ligger i sin sjuksäng, hon vet att hon inte har långt kvar. Hon är 26 år gammal, och har inga besökare.

Sjuksyster Sabina har jobbat med cancerpatienter i hundra år, man måste distansera sig. Blir man för personlig är man förlorad. Det är just vad Sabina har blivit. Norma Jean Baker aka Marilyn dog för ca 40 år sen. Hon kännetecknas av vackra klänningar, en oerhörd utstrålning, glitter och glamour.

 

Om Marilyn är död, vem är det då som plötsligt börjar besöka Delma? Sabina säger att hon varken sett eller hört något men är det verkligen sant? Bland  paljetter, morfin, blommor, choklad och musikalnummer kämpar Delma för att ta sig upp ur sitt drömliknande tillstånd och ur denna sjukhuscirkus som snurrar allt fortare. Men vad är egentligen dröm och vad är verklighet?

 

insamling till Cancerfonden

 

Nästan alla människor drabbas någon gång i livet av cancer. Antingen genom att själv insjukna eller att behöva se någon man känner bli sjuk. Denna föreställning tar upp frågor som väcks när man drabbas, allt från dödsångest och dödshjälp till drömmar som avbryts och anhörigas reaktioner. Vi gör det med värme och humor, för att det kanske kan vara lättare att ta till sig då, och för att det kan vara skönt med ett gott skratt mitt i eländet.

 

I samband med föreställningen kommer vi att samla in pengar till cancerfonden. Vi donerar också 5 % av våra biljettintäkter.

produktion

originalmanus - Petra Hjortensjö, regi och bearbetning - Catta Neuding, kostym - Malin Söderling och Hamburger Börs, smink - Ewa Neuding

ensemble

Delma - Helena Lindvall, Marilyn - Sandra Gustafsson, Sabina/Jeanette - Johanna Ohakas

sponsorer

Hamburger Börs, Smink & Perukmakar´n, Glitter, Oriflame, Bouffonteatern

Teater Tindra vill också tacka

Lotta och Stephan på Börsen, Mattias Lindbladh, Emil Hermansson, Julia på Smink & Perukmakarn, Kent Modin, Viktoria Sjöholm, Annika Eriksson, Elin Lindvall, Alexandra Ekelöf, Klas Ekegren, Teater Lacrimosa.