Om Teater Tindra

 

Grundandet

Grundare av föreningen är Helena Lindvall och Sandra Gustafsson, som i januari 2008 beslutade sig för att sätta upp pjäsen "Vi drömmer vi hoppas". Ganska snart kom idén att också bilda en teatergrupp i vars namn uppsättningen skulle göras. Vi ville arbeta som en egen fri grupp och därav lära oss föreningsarbete och ansvarstagande för alla teaterns delar. Arbetet med att bilda föreningen inleddes i februari och Teater Tindra föddes formellt i april.

Verksamhet

Teater Tindras mål är att göra minst en uppsättning per år. Efter avslutat projekt beslutar styrelsen om nästa produktion. Teater Tindra har som tanke att i varje produktion ha nya medarbetare, såsom regissör och eventuella skådespelare. Den fasta ensemblen består i nuläget endast av Helena och Sandra, som också ansvarar för rekrytering och föreningsarbete.

Läs Teater Tindras stadgar här.

Produktioner

Teater Tindra har som tanke att främst spela svensk, nyskriven dramatik. Vi ser fram emot att hitta gömda skatter, som kanske t om aldrig spelats förut. Teater Tindra strävar också efter att leta upp starka kvinnoporträtt att gestalta och starka kvinnohistorier att berätta, då dramatiken länge dominerats av manliga roller och männens historia. Teater Tindra skriver även material själva.

Styrelsen

Ordförande: Sandra Gustafsson, kassör: Helena Lindvall, ordinarie ledamot: Elin Lindvall.