Projekt 2008

Vi drömmer vi hoppas

Spelinfo

Spelas på Scen Gavelius på Södermalm, Tengdahlgatan 32. Buss 2 mot Sofia till slutstation Barnängen. Klicka här för karta.     Premiär lör 11 okt och spelas sedan tis 14 okt, ons 15 okt, fre 17 okt samt lör 18 okt.

pjäsen

Två systrar med ett komplicerat förhållande till varandra.

En man fast i det förflutna.

Alla har de en önskan om att förändra sina liv.

När deras vägar korsas får de chansen.

En historia om oförmågan att älska och bli älskad, om att vilja bli sedd för den man är och om oförmågan att se. De tre personerna i historien lever sina liv genom drömmar och förhoppningar. De tänker på det som varit och fantiserar om det de vill ska vara, alla vantrivs de i nuet. Hur ska vi förhålla oss till en värld som inte ger oss något hopp? När det inte finns något mål för vår längtan, vart tar vi vägen då?

karaktärerna

Anneli - storasyster som drömmer om att bli författare och göra revolt, vantrivs med tillvaron utan spänning. Har på sin lott att se efter sin yngre syster.

Anna-Viktoria - lillasyster som gärna pratar lite för mycket och om fel saker, vantrivs med tillvaron utan gemenskap. Har på sin lott att ta hand om kiosken.

Tomas - ung man som slits mellan sitt förflutna och den man han vill vara, vantrivs med tillvaron utan trygghet. Har på sin lott att ta hand om systrarna....tror han.

författaren

Dennis Magnusson skrev "Vi drömmer vi hoppas" för teater Scenario i Stockholm, med urpremiär 2002. Dennis har nyligen varit aktuell på Backateatern i Göteborg med den uppmärksammade "Att döda ett tivoli" och på Intiman i Malmö med "Jenny from Hörby".

regissören

Frida Dahlberg (f 1979) regisserar här sin andra uppsättning, tidigare i år satte hon upp sin egen pjäs "Desperados" på Spegelteatern i Stockholm. Frida jobbar som producent på Siggesta gård.

skådespelarna

Helena Lindvall (f 1980) - tillhör Tindras fasta ensemble. Gör här rollen som Anna-Viktoria. Helena frilansar som skådespelare.

Sandra Gustafsson (f 1979) - tillhör Tindras fasta ensemble. Gör här rollen som Anneli. Sandra frilansar som skådespelare och är marknadschef på Hamburger Börs i Stockholm.

Magnus Byström (f 1969)- gör här rollen som Tomas. Magnus frilansar som skådespelare samt jobbar som producent för riksteatern.

 

teater tindra vill tacka

Catta Neuding och Mattias Lindbladh på Bouffonteatern

Annika Eriksson

Cathrine Johansson

Ewa Neuding

fastighetsskötarJanne

Hamburgerbörs

Spegelteatern

Teater Lacrimosa

Börjes färg